Zonnepanelen Colijnsplaat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Colijnsplaat? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze vergelijker ontdek jij waardevolle informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Colijnsplaat!

zonnepanelen installateur 4486
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4486
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Colijnsplaat juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.noord-beveland.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Noord-Beveland. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Noord-Beveland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Colijnsplaat
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Colijnsplaat kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan profiteer je al van een korting van €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Colijnsplaat zitten vaak tussen de €4900 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron betaal je al snel €675 (vergoeding juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Colijnsplaat kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3525 – €4450€390
2310013€5050 – €5775€625
3335015€5950 – €6150€725
4385017€6550 – €6775€940
5458020€6975 – €7175€990
6507022€7525 – €7875€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Colijnsplaat lees jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Colijnsplaat is 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Colijnsplaat?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-colijnsplaat

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Colijnsplaat vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb je vandaag nog een betrouwbare leverancier in je woonplaats. De meeste installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Colijnsplaat.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, tel. nr. en het mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noord-Beveland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Colijnsplaat op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4486).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!