Zonnepanelen Kortgene kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kortgene? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze website vind je accurate toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Kortgene!

zonnepanelen installateur 4484
 • Een kleiner energiecontract.
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4484
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kortgene april 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.noord-beveland.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Noord-Beveland. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Noord-Beveland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Kortgene
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kortgene kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan is jouw winst al €1128,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kortgene liggen tussen de €4200 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie betaal je hiervoor wel €670,5 (tarieven april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Kortgene bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3550 – €4250€390
2271011€5225 – €5775€575
3352016€6100 – €6075€850
4396016€6475 – €6600€880
5451020€6925 – €7125€990
6516023€7425 – €7800€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Kortgene tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kortgene is 2550 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Kortgene?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kortgene

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kortgene vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in je postcodegebied. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Kortgene.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Noord-Beveland.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kortgene op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal project (Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4484).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!