Zonnepanelen Kats kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kats? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl lees jij praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kats!

zonnepanelen installateur 4485
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4485
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kats april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.noord-beveland.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Noord-Beveland. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Noord-Beveland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Kats
Direct zonnepanelen bestellen? In Kats kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5400), dan is jouw winst al €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 600.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kats variëren tussen de €5300 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €672,75 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kats bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3650 – €4300€400
2293011€5225 – €5600€675
3358016€6100 – €6175€850
4405016€6550 – €6800€880
5435019€7075 – €7275€1030
6503022€7400 – €7900€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kats vind jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kats bedraagt 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Kats?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kats

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Kats vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies je snel en eenvoudig een goede installateur in de buurt. Tal van leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Kats.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Noord-Beveland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kats op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een regionaal project (Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4485).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!