Zonnepanelen Kamperland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kamperland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kamperland!

zonnepanelen installateur 4493
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4493
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kamperland juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.noord-beveland.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Noord-Beveland. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Noord-Beveland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kamperland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Kamperland zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan pak je al €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kamperland schommelen tussen de €4700 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €679,5 (prijs juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kamperland kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3500 – €4450€410
2309013€5025 – €5750€575
3333014€5950 – €6050€750
4397018€6325 – €6650€950
5431019€7100 – €7300€970
6496022€7600 – €8025€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Kamperland tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kamperland is 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Kamperland?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kamperland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kamperland vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind je moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het soort huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Kamperland.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Noord-Beveland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kamperland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 4493).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!