Zonnepanelen Oudenhoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Oudenhoorn? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Op basis van zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze website check jij uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oudenhoorn!

zonnepanelen installateur 3227
 • Lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3227
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudenhoorn juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.nissewaard.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nissewaard. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Nissewaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Oudenhoorn
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oudenhoorn kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan is het voordeel al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oudenhoorn liggen tussen om en nabij de €4600 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op om en nabij 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €648 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Oudenhoorn bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3600 – €4325€420
2279012€5025 – €5825€550
3360014€5975 – €6175€800
4383018€6325 – €6775€880
5453019€6900 – €7125€980
6498021€7650 – €7950€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Oudenhoorn vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudenhoorn bedraagt 3060 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Oudenhoorn?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudenhoorn

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Oudenhoorn vergelijken? Met onze stappenplan heb je in korte tijd een goede leverancier in de buurt. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Oudenhoorn.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oudenhoorn op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3227).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!