Zonnepanelen Simonshaven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Simonshaven? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze tool lees jij waardevolle raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Simonshaven!

zonnepanelen installateur 3212
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3212
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Simonshaven juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.nissewaard.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Nissewaard. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Nissewaard zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Simonshaven
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Simonshaven zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan pak je al €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Pakweg 750.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Simonshaven schommelen tussen de €5200 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €639 (prijs juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Simonshaven kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3475 – €4225€430
2305013€5150 – €5775€600
3325015€5950 – €6125€875
4394018€6450 – €6700€920
5453019€6975 – €7200€990
6512023€7650 – €8175€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Simonshaven ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Simonshaven bedraagt 3060 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Simonshaven?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-simonshaven

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Simonshaven vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vergelijk je binnen enkele minuten een professionele monteur in de buurt. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Simonshaven.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Simonshaven op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een regionaal project (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 3212).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!