Zonnepanelen Abbenbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Abbenbroek? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze tool doorzoek je uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Abbenbroek!

zonnepanelen installateur 3216
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3216
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Abbenbroek juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.nissewaard.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Nissewaard. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Nissewaard zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Abbenbroek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Abbenbroek zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan is jouw winst al €1165,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 500.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Abbenbroek zitten vaak tussen de €4000 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Abbenbroek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3700 – €4250€410
2280011€5225 – €5875€650
3348014€6050 – €6150€825
4399016€6300 – €6750€940
5447020€7100 – €7275€1020
6518023€7525 – €7950€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Abbenbroek vind je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Abbenbroek is 3060 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Abbenbroek?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-abbenbroek

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Abbenbroek vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vergelijk jij moeiteloos een betrouwbare expert in jouw streek. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer expliciet het huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Abbenbroek.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Abbenbroek op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 3216).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!