Zonnepanelen Schiedam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Schiedam? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker lees jij accurate informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Schiedam!

zonnepanelen installateur 3101
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcode3101
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schiedam juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.schiedam.nl tref jij de spelregels in de gemeente Schiedam. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Schiedam zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Schiedam
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schiedam kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is het voordeel al €1207,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Schiedam schommelen tussen de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €688,5 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Schiedam kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3600 – €4300€390
2272011€5100 – €5675€625
3336014€6100 – €6025€875
4393017€6525 – €6800€910
5453019€7100 – €7250€1030
6481023€7650 – €7800€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Schiedam ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schiedam is 2870 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Schiedam?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schiedam

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Schiedam vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind je zonder problemen een professionele vakman in de regio. Tal van monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Schiedam.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Schiedam.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Schiedam op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Oost, Tussen Havens en Grachten, West, Zuid, Nieuw Mathenesse, Nieuwland, Groenoord en Kethel, Industriegebied ten noorden van Rijksweg 20, Woudhoek/Spaland /Sveaparken)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!