Zonnepanelen Geervliet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Geervliet? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze website vind jij samengestelde gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Geervliet!

zonnepanelen installateur 3211
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3211
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geervliet juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.nissewaard.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nissewaard. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Nissewaard zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Geervliet
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Geervliet kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5475), dan is het belastingvoordeel al €1149,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Geervliet liggen tussen de €4400 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en NLE staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Geervliet kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3600 – €4225€420
2285012€5225 – €5625€525
3356016€6000 – €6200€775
4389017€6450 – €6675€930
5447019€6975 – €7300€1030
6516021€7400 – €7975€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Geervliet ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geervliet is 3060 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Geervliet?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geervliet

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Geervliet vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten kies je in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in de buurt. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Geervliet.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Geervliet op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 3211).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!