Zonnepanelen Vlaardingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Vlaardingen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze website lees jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vlaardingen!

zonnepanelen installateur 3131
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3131
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vlaardingen juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.vlaardingen.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Vlaardingen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Vlaardingen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Vlaardingen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Vlaardingen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5850), dan is het belastingvoordeel al €1228,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 800.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vlaardingen liggen tussen de €4900 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (tarieven juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Vlaardingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3575 – €4300€390
2291013€5200 – €5800€550
3346015€5900 – €6075€800
4417016€6475 – €6700€910
5451019€7075 – €7125€980
6481023€7625 – €7850€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Vlaardingen bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlaardingen is 2530 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vlaardingen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vlaardingen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Vlaardingen vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind jij in een zeer korte periode een professionele expert in je postcodegebied. Diverse adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets expliciet het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Vlaardingen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Vlaardingen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vlaardingen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Westwijk, Vettenoordse Polder, Oostwijk, Vlaardinger Ambacht, Holy-Zuid, Holy-Noord, Broekpolder)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!