Zonnepanelen Spijkenisse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Spijkenisse? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze pagina tref jij veelzijdige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Spijkenisse!

zonnepanelen installateur 3200
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3200
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spijkenisse juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.nissewaard.nl vind jij de spelregels in de gemeente Nissewaard. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Nissewaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Spijkenisse
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Spijkenisse bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan bedraagt dit al €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 700.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Spijkenisse schommelen tussen de €4500 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (prijs juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Spijkenisse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120508€3450 – €4225€400
2304012€5025 – €5825€550
3360016€6025 – €6250€875
4398017€6375 – €6625€910
5445019€6900 – €7125€1000
6493023€7650 – €8150€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Spijkenisse vind je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spijkenisse is 3060 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Spijkenisse?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spijkenisse

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Spijkenisse vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk jij moeiteloos een deskundige leverancier in de regio. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Spijkenisse.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Spijkenisse op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een project in je eigen buurt (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3199, 3200, 3201, 3202, 3203, 3204, 3205, 3206, 3207, 3208).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!