Zonnepanelen Heenvliet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Heenvliet? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze vergelijker ontdek je omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Heenvliet!

zonnepanelen installateur 3218
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3218
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heenvliet juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.nissewaard.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Nissewaard. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Nissewaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Heenvliet
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heenvliet zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 750.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heenvliet zitten vaak tussen de €5100 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €645,75 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Heenvliet kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3475 – €4475€400
2283013€5250 – €5750€575
3327014€6075 – €6150€850
4403018€6525 – €6750€930
5465020€6975 – €7275€1030
6486023€7425 – €7925€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Heenvliet bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heenvliet is 3060 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Heenvliet?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heenvliet

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Heenvliet vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je moeiteloos een erkende monteur in jouw streek. Tal van specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de aard van het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Heenvliet.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heenvliet op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een regionaal project (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3218).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!