Zonnepanelen Maassluis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Maassluis? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind je uitgebreide aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Maassluis!

zonnepanelen installateur 3141
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3141
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maassluis juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.maassluis.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Maassluis. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Maassluis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Maassluis
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Maassluis zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 500.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Maassluis liggen tussen om en nabij de €5200 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €657 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Maassluis bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3425 – €4450€410
2282013€5150 – €5725€500
3350014€6000 – €6175€750
4414018€6300 – €6700€930
5458019€6950 – €7250€990
6489021€7675 – €8200€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Maassluis vind je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maassluis is 2710 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Maassluis?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maassluis

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Maassluis vergelijken? Op basis van onderstaande tips tref jij in enkele stappen een professionele vakman in de buurt. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Maassluis.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Maassluis.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Maassluis op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een regionaal project (Taanschuurpolder, Dijkpolder, Sluispolder, Kapelpolder, Burgemeesterswijk, Steendijkpolder, Aalkeetpolder, Wilgenrijk)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 3140, 3141, 3142, 3143, 3144, 3145, 3146, 3147).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!