Zonnepanelen Hekelingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hekelingen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van deze website vind je handige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hekelingen!

zonnepanelen installateur 3209
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3209
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hekelingen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.nissewaard.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nissewaard. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts is er nog een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Nissewaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hekelingen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hekelingen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5450), dan pak je al €1144,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hekelingen liggen tussen de €5300 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €634,5 (prijs april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Hekelingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3625 – €4500€390
2277011€5275 – €5750€600
3331014€6000 – €6100€875
4401017€6450 – €6750€930
5465019€6925 – €7125€1010
6483021€7425 – €8075€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Hekelingen bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hekelingen is 3060 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Hekelingen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hekelingen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hekelingen vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een deskundige monteur in je postcoderoos. Veel monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het soort woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Hekelingen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hekelingen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? Dan mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3205, 3209).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!