Zonnepanelen Zuidland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zuidland? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze website ontdek je actuele gegevens over zonnepanelen kopen in Zuidland!

zonnepanelen installateur 3214
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.nissewaard.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Nissewaard. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij noemen we de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Nissewaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Zuidland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zuidland bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zuidland komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor circa 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of NLE betaal je hiervoor wel €641,25 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zuidland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3675 – €4375€430
2291011€5075 – €5875€550
3340015€6100 – €6150€700
4408018€6450 – €6825€890
5447019€6900 – €7125€980
6514023€7450 – €7875€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Zuidland achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidland is 3060 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Zuidland?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Zuidland vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende specialist in jouw omgeving. Een aantal leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Zuidland.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Nissewaard.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zuidland op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3214).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!