Zonnepanelen Rotterdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Rotterdam? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Via de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze vergelijker doorzoek je veelzijdige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rotterdam!

zonnepanelen installateur 3001
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3001
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rotterdam juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.rotterdam.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Rotterdam. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Rotterdam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Rotterdam
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Rotterdam zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5725), dan bedraagt dit al €1202,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rotterdam komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €686,25 (vergoeding juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Rotterdam kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3450 – €4500€430
2287011€5200 – €5900€500
3330014€5950 – €6225€750
4410018€6400 – €6650€880
5445020€6925 – €7300€980
6501023€7450 – €7850€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Rotterdam achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rotterdam bedraagt 2410 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Rotterdam?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rotterdam

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Rotterdam vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind je binnen enkele minuten een professionele aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Rotterdam.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Rotterdam.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rotterdam op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3000, 3001, 3002, 3003, 3004, 3005, 3006, 3007, 3008, 3009, 3011, 3012, 3013, 3014, 3015, 3016, 3021, 3022, 3023, 3024, 3025, 3026, 3027, 3028, 3029, 3031, 3032, 3033, 3034, 3035, 3036, 3037, 3038, 3039, 3041, 3042, 3043, 3044, 3045, 3046, 3047, 3050, 3051, 3052, 3053, 3054, 3055, 3056, 3059, 3061, 3062, 3063, 3064, 3065, 3066, 3067, 3068, 3069, 3071, 3072, 3073, 3074, 3075, 3076, 3077, 3078, 3079, 3081, 3082, 3083, 3084, 3085, 3086, 3087, 3088, 3089).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente