Zonnepanelen Hof van Twente kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Hof van Twente? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Met het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je bruikbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Hof van Twente!

zonnepanelen installateur 7471
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hof van Twente juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.hofvantwente.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hof van Twente. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Hof van Twente kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hof van Twente
Direct zonnepanelen bestellen? In Hof van Twente zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hof van Twente schommelen tussen de €4800 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hof van Twente kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120506€3675 – €4400€440
2304012€5300 – €5675€600
3339014€6050 – €6175€875
4406018€6475 – €6600€920
5449020€7050 – €7125€1000
6496023€7425 – €7975€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Hof van Twente vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hof van Twente is 3280 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hof van Twente?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hof-van-twente

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hof van Twente vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in korte tijd een deskundige specialist in de regio. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Hof van Twente.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hof van Twente.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hof van Twente op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 7470, 7471, 7472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente