Zonnepanelen Diepenheim kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Diepenheim? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl check je bruikbare info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Diepenheim!

zonnepanelen installateur 7478
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7478
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Diepenheim mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.hofvantwente.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hof van Twente. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hof van Twente zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Diepenheim
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Diepenheim zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 700.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Diepenheim liggen tussen de €4900 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Diepenheim bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3400 – €4325€420
2276012€5200 – €5750€675
3353015€6100 – €6175€700
4412017€6325 – €6650€910
5461019€7000 – €7175€1020
6500021€7575 – €8050€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Diepenheim ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diepenheim is 3280 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Diepenheim?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-diepenheim

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Diepenheim vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vind jij moeiteloos een goede expert in de buurt. Verscheidene bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de aard van het huis. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Diepenheim.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hof van Twente.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Diepenheim op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een regionaal project (Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7478).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!