Zonnepanelen Rijssen-Holten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rijssen-Holten? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker tref je handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Rijssen-Holten!

zonnepanelen installateur 7461
 • Een lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijssen-Holten juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.rijssen-holten.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rijssen-Holten. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Rijssen-Holten zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Rijssen-Holten
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Rijssen-Holten zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4775), dan loopt dit al op tot €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rijssen-Holten liggen tussen om en nabij de €4400 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €666 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Rijssen-Holten kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3625 – €4250€430
2304013€5150 – €5675€650
3329014€6050 – €6075€700
4413017€6550 – €6725€910
5460019€7025 – €7225€1010
6496021€7600 – €7850€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Rijssen-Holten vind je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijssen-Holten is 3180 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Rijssen-Holten?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijssen-holten

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Rijssen-Holten vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Rijssen-Holten.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Rijssen-Holten.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rijssen-Holten op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een project in je eigen buurt (Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7460, 7461, 7462, 7463).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente