Zonnepanelen Voorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Voorst? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website ontdek je omvangrijke raadgeving over zonnepanelen kopen in Voorst!

zonnepanelen installateur 7395
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Voorst juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.voorst.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Voorst. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Voorst zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Voorst
Direct zonnepanelen bestellen? In Voorst bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 600.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Voorst variëren tussen de €4700 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €609,75 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Voorst bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3400 – €4425€430
2294013€5000 – €5625€575
3341016€6050 – €6075€800
4397017€6375 – €6625€910
5459020€6900 – €7200€1000
6519021€7650 – €7900€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Voorst achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voorst is 3260 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Voorst?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-voorst

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Voorst vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een uitstekende vakman in de buurt. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Voorst.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Voorst.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Voorst op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een regionaal project (Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7395).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente