Zonnepanelen Deventer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Deventer? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze pagina tref jij accurate toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Deventer!

zonnepanelen installateur 7401
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7401
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deventer april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.deventer.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Deventer. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Deventer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Deventer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Deventer kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 500.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Deventer variëren tussen de €4800 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Pure Energie betaal je al snel €636,75 (vergoeding april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Deventer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3400 – €4500€400
2287012€5125 – €5725€550
3345016€5925 – €6150€750
4381016€6425 – €6625€880
5449019€7025 – €7125€1020
6491022€7650 – €7975€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Deventer vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deventer bedraagt 2770 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Deventer?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deventer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Deventer vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb jij snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in je postcoderoos. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Deventer.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Deventer.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deventer op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van panelen in de buurt (Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418, 7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente