Zonnepanelen Hengevelde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hengevelde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze tool tref je toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Hengevelde!

zonnepanelen installateur 7496
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7496
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hengevelde mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.hofvantwente.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hof van Twente. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Hof van Twente kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hengevelde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hengevelde kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan is jouw winst al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 600.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hengevelde variëren tussen de €5000 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €666 (prijspeil mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hengevelde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3450 – €4275€400
2294011€5250 – €5900€525
3326015€5975 – €6175€850
4408016€6375 – €6675€880
5441019€6950 – €7300€970
6481021€7525 – €7800€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Hengevelde check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hengevelde bedraagt 3280 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Hengevelde?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hengevelde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hengevelde vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies jij vandaag nog een erkende vakman in je postcodegebied. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Hengevelde.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hof van Twente.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hengevelde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7496).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!