Zonnepanelen Goor kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Goor? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze pagina check jij veelzijdige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Goor!

zonnepanelen installateur 7471
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goor mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.hofvantwente.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Hof van Twente. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hof van Twente zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Goor
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Goor kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5700), dan is het belastingvoordeel al €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Goor variëren tussen de €5200 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron betaal je al snel €654,75 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Goor kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3700 – €4350€410
2300011€5050 – €5875€525
3322015€5925 – €6075€800
4380018€6350 – €6650€930
5462019€7000 – €7250€1020
6490023€7650 – €8150€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Goor vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goor is 3280 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Goor?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goor

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Goor vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een professionele monteur in je postcodegebied. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Goor.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hof van Twente.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Goor op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7470, 7471, 7472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!