Zonnepanelen Bentelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bentelo? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Via het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van deze pagina ontdek je samengestelde info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bentelo!

zonnepanelen installateur 7497
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7497
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bentelo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.hofvantwente.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hof van Twente. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Hof van Twente zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bentelo
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bentelo bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan profiteer je al van een korting van €1228,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bentelo liggen tussen de €4400 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bentelo kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3675 – €4300€430
2278013€5225 – €5725€600
3359014€6100 – €6075€775
4412017€6350 – €6850€920
5433019€7100 – €7150€1030
6498021€7675 – €8175€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Bentelo achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bentelo is 3280 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bentelo?

Bij het installeren van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bentelo

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Bentelo vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips kies je binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in jouw streek. Sommige aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Bentelo.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hof van Twente.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bentelo op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7497).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!