Zonnepanelen Hellendoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hellendoorn? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze vergelijker ontdek je samengestelde informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hellendoorn!

zonnepanelen installateur 7447
 • Een kleiner energiecontract.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7447
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hellendoorn mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.hellendoorn.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Hellendoorn. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hellendoorn zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hellendoorn
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hellendoorn kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5900), dan loopt dit al op tot €1239. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hellendoorn komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €648 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hellendoorn kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3450 – €4250€420
2278012€5275 – €5875€550
3335015€5975 – €6025€850
4392017€6525 – €6600€910
5458020€7050 – €7125€960
6516022€7625 – €8125€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Hellendoorn bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hellendoorn bedraagt 3210 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Hellendoorn?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hellendoorn

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hellendoorn vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een uitmuntende leverancier in jouw streek. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk expliciet het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Hellendoorn.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, het 06-nummer, en het mailadres. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hellendoorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hellendoorn op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7443, 7447).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente