Zonnepanelen Delden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Delden? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Delden!

zonnepanelen installateur 7491
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7491
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Delden mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.hofvantwente.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hof van Twente. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Hof van Twente zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Delden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Delden kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan profiteer je al van een korting van €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Delden schommelen tussen de €4500 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op grofweg 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €661,5 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Delden bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3475 – €4225€420
2275013€5275 – €5775€600
3328016€6050 – €6125€825
4408016€6475 – €6675€920
5455019€7100 – €7250€1010
6508023€7650 – €8025€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Delden check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Delden bedraagt 3280 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Delden?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-delden

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Delden vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vind je in korte tijd een uitstekende expert in jouw streek. De meeste aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Delden.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hof van Twente.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Delden op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7490, 7491).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!