Zonnepanelen Markelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Markelo? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Mede door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website ontdek je toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Markelo!

zonnepanelen installateur 7475
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7475
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Markelo mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.hofvantwente.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Hof van Twente. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Hof van Twente is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Markelo
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Markelo kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5725), dan bedraagt dit al €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Markelo liggen tussen de €5100 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €657 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Markelo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3500 – €4400€430
2293011€5025 – €5775€625
3332014€6025 – €6075€800
4382018€6375 – €6725€900
5442020€7000 – €7300€980
6520023€7600 – €7850€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Markelo vind je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Markelo is 3280 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Markelo?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-markelo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Markelo vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vind je in korte tijd een betrouwbare installateur in je woonplaats. Sommige aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Markelo.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hof van Twente.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Markelo op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 7475).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!