Zonnepanelen Ambt Delden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Ambt Delden? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ambt Delden!

zonnepanelen installateur 7495
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7495
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ambt Delden mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.hofvantwente.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hof van Twente. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Hof van Twente zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ambt Delden
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ambt Delden kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5800), dan pak je al €1218. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 600.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ambt Delden schommelen tussen de €4700 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €663,75 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ambt Delden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119506€3550 – €4425€430
2292012€5000 – €5600€525
3342015€5950 – €6250€725
4412016€6500 – €6775€910
5466020€7100 – €7150€1030
6496021€7525 – €7850€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Ambt Delden vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ambt Delden is 3280 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ambt Delden?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ambt-delden

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ambt Delden vergelijken? Via het onderstaande stappenplan tref jij vandaag nog een goede aanbieder in de buurt. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo actueel zonnepanelen advies in Ambt Delden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hof van Twente.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ambt Delden op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7495).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!