Zonnepanelen Lutjegast kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Lutjegast? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze pagina check je waardevolle aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lutjegast!

zonnepanelen installateur 9866
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9866
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lutjegast maart 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.grootegast.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Grootegast. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Grootegast kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Lutjegast
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lutjegast kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan is het voordeel al €1102,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al ruim 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (maart 2023) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lutjegast liggen tussen om en nabij de €4000 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €612 (tarief maart 2023). Door goedkope zonnepanelen in Lutjegast bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3675 – €4475€430
2300012€5200 – €5850€500
3330016€5900 – €6100€825
4416017€6425 – €6650€880
5463019€7025 – €7175€1010
6484021€7475 – €7950€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Lutjegast ontdek jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lutjegast is 3130 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Lutjegast?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lutjegast

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lutjegast vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten zoek jij binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Lutjegast.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Grootegast.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lutjegast op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9866).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!