Zonnepanelen Niekerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Niekerk? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met zonnepanelenrevolutie.nl tref jij accurate raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Niekerk!

zonnepanelen installateur 9822
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9822
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Niekerk mei 2023

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.grootegast.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Grootegast. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Grootegast zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Niekerk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Niekerk kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4850), dan profiteer je al van een korting van €1018,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Niekerk komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (onkosten mei 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Niekerk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3550 – €4400€410
2294013€5025 – €5725€625
3341014€6000 – €6025€775
4416017€6400 – €6725€890
5469019€7050 – €7125€990
6490022€7625 – €7900€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Niekerk ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niekerk is 3130 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Niekerk?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-niekerk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Niekerk vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kies je vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Verschillende installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Niekerk.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Grootegast.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Niekerk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9822).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!