Zonnepanelen Oldekerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Oldekerk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze website ontdek je veelzijdige info aangaande zonnepanelen kopen in Oldekerk!

zonnepanelen installateur 9821
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9821
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldekerk augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.grootegast.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Grootegast. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Grootegast is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oldekerk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oldekerk kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan pak je al €1013,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim 650.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oldekerk schommelen tussen de €4300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE betaal je al snel €666 (kosten augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Oldekerk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3575 – €4400€390
2274011€5100 – €5675€525
3358015€6000 – €6075€800
4394016€6400 – €6775€920
5461020€7050 – €7300€1020
6489021€7650 – €8025€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Oldekerk achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldekerk is 3130 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Oldekerk?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldekerk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oldekerk vergelijken? D.m.v. onze stappenplan tref jij in korte tijd een goede vakspecialist in je postcoderoos. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Oldekerk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Grootegast.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oldekerk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9821).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!