Zonnepanelen Sebaldeburen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Sebaldeburen? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij deze website lees je praktische details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sebaldeburen!

zonnepanelen installateur 9862
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9862
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sebaldeburen augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.grootegast.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Grootegast. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Grootegast is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Sebaldeburen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sebaldeburen kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan pak je al €1081,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sebaldeburen liggen tussen de €4400 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €695,25 (kosten augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sebaldeburen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3425 – €4200€410
2307012€5175 – €5600€625
3343016€5925 – €6100€775
4409017€6475 – €6675€890
5461020€6975 – €7175€980
6491023€7575 – €7825€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Sebaldeburen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sebaldeburen bedraagt 3130 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Sebaldeburen?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sebaldeburen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Sebaldeburen vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies je in korte tijd een professionele aanbieder in je woonplaats. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Sebaldeburen.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Grootegast.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sebaldeburen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9862).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!