Zonnepanelen Doezum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Doezum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze pagina vind jij omvangrijke gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Doezum!

zonnepanelen installateur 9863
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9863
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doezum augustus 2022

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.grootegast.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Grootegast. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Grootegast kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Doezum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Doezum kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 550.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Doezum zitten vaak tussen de €5200 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (tarief augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Doezum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3700 – €4250€430
2279011€5175 – €5600€500
3336016€5925 – €6125€825
4386017€6500 – €6825€880
5469019€6900 – €7125€980
6489021€7400 – €8000€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Doezum check je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doezum bedraagt 3130 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Doezum?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doezum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Doezum vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vind jij in korte tijd een uitmuntende leverancier in de regio. Tal van installateurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo goedzonnepanelen advies in Doezum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Grootegast.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Doezum op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk)? Dan kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9863).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!