Zonnepanelen Opende kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Opende? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Via de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van deze website vind jij veelzijdige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Opende!

zonnepanelen installateur 9865
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9865
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Opende augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.grootegast.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Grootegast. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Grootegast is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Opende
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Opende kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5225), dan bedraagt dit al €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Opende fluctueren tussen de €4300 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en NLE betaal je daarvoor ongeveer €609,75 (tarief augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Opende is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3600 – €4400€380
2283013€5025 – €5775€625
3353016€6100 – €6100€825
4409017€6375 – €6625€930
5459020€7100 – €7300€980
6491022€7500 – €7925€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Opende tref je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opende is 3130 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Opende?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-opende

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Opende vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een uitstekende expert in de buurt. Sommige adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Opende.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Grootegast.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Opende op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een regionaal project (Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9865).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!