Zonnepanelen Kornhorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Kornhorn? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Via krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website check je toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Kornhorn!

zonnepanelen installateur 9864
 • Snelle terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9864
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kornhorn augustus 2022

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.grootegast.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Grootegast. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Grootegast is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Kornhorn
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kornhorn kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Pakweg 700.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kornhorn variëren tussen de €4900 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (prijspeil augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Kornhorn kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3500 – €4350€410
2297011€5100 – €5775€675
3332016€5900 – €6075€750
4390016€6550 – €6850€930
5470019€6925 – €7225€1010
6514022€7475 – €8200€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Kornhorn bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kornhorn bedraagt 3130 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kornhorn?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kornhorn

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kornhorn vergelijken? Door onze stappenplan tref je in een zeer korte periode een deskundige vakman in je postcodegebied. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het type woning. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kornhorn.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Grootegast.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kornhorn op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk)? Dan kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9864).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!