Zonnepanelen Bathmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Bathmen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl tref jij praktische toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Bathmen!

zonnepanelen installateur 7437
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7437
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bathmen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.deventer.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Deventer. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Deventer is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bathmen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bathmen kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan is jouw winst al €1155. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 500.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bathmen schommelen tussen de €5400 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €636,75 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bathmen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3700 – €4225€400
2287011€5000 – €5800€550
3353015€6000 – €6100€800
4389018€6350 – €6700€890
5439020€7050 – €7250€1010
6507022€7600 – €8175€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Bathmen tref je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bathmen is 2770 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bathmen?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bathmen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bathmen vergelijken? Dankzij onze stappenplan zoek jij in korte tijd een goede expert in de buurt. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Bathmen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Deventer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bathmen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7437).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!