Zonnepanelen Schalkhaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Schalkhaar? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl lees je bruikbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Schalkhaar!

zonnepanelen installateur 7433
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7433
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schalkhaar mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.deventer.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Deventer. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Deventer is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Schalkhaar
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Schalkhaar zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 750.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Schalkhaar schommelen tussen de €4800 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €630 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Schalkhaar kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3700 – €4350€390
2306013€5300 – €5900€500
3350014€6100 – €6175€700
4412017€6425 – €6775€940
5437019€7000 – €7125€980
6490021€7475 – €7975€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Schalkhaar bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schalkhaar bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 panelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Schalkhaar?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schalkhaar

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Schalkhaar vergelijken? Dankzij onderstaande tips kies je vandaag nog een erkende monteur in de regio. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Schalkhaar.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Deventer.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Schalkhaar op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!