Zonnepanelen Lettele kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Lettele? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze website bekijk je accurate gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Lettele!

zonnepanelen installateur 7434
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7434
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lettele mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.deventer.nl check jij de spelregels in de gemeente Deventer. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Deventer zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Lettele
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lettele zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lettele zitten vaak tussen de €4700 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Powerpeers betaal je al snel €632,25 (onkosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Lettele kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3700 – €4225€440
2275011€5075 – €5775€550
3338015€5950 – €6250€800
4415016€6525 – €6825€890
5460019€6900 – €7150€1010
6502021€7500 – €8050€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Lettele ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lettele bedraagt 2770 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Lettele?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lettele

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lettele vergelijken? Middels onderstaande tips heb je binnen enkele minuten een deskundige specialist in je postcodegebied. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Lettele.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Deventer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lettele op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7434).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!