Zonnepanelen Okkenbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Okkenbroek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze vergelijker vind jij veelzijdige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Okkenbroek!

zonnepanelen installateur 7435
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7435
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Okkenbroek mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.deventer.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Deventer. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Deventer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Okkenbroek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Okkenbroek bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5475), dan is het belastingvoordeel al €1149,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Okkenbroek schommelen tussen de €5400 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Okkenbroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3600 – €4300€430
2287011€5000 – €5725€625
3332016€6000 – €6175€825
4408016€6325 – €6600€880
5443019€7000 – €7275€960
6483022€7625 – €7900€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Okkenbroek ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Okkenbroek bedraagt 2770 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Okkenbroek?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-okkenbroek

Systemen met subsidie:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Okkenbroek vergelijken? Met de uitleg die hierna komt tref je moeiteloos een erkende monteur in jouw omgeving. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Okkenbroek.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Deventer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Okkenbroek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7435).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!