Zonnepanelen Colmschate kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Colmschate? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je bruikbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Colmschate!

zonnepanelen installateur 7429
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7429
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Colmschate mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.deventer.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Deventer. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Deventer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Colmschate
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Colmschate zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan loopt dit al op tot €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Colmschate liggen tussen om en nabij de €5400 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Colmschate bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118608€3550 – €4325€440
2290011€5025 – €5900€625
3351014€5975 – €6025€850
4404018€6300 – €6700€890
5439020€6975 – €7175€960
6484021€7600 – €7900€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Colmschate check je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Colmschate is 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Colmschate?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-colmschate

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Colmschate vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Colmschate.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op certificering (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Deventer.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Colmschate op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7429).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!