Zonnepanelen Diepenveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Diepenveen? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Mede door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je uitgebreide tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Diepenveen!

zonnepanelen installateur 7430
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7430
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Diepenveen mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.deventer.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Deventer. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Deventer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Diepenveen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Diepenveen zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5400), dan pak je al €1134. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Diepenveen zitten vaak tussen de €4000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €627,75 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Diepenveen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3525 – €4200€440
2307012€5200 – €5750€500
3360014€6025 – €6200€750
4383016€6550 – €6700€920
5440019€7050 – €7225€990
6490021€7600 – €8075€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Diepenveen bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diepenveen is 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Diepenveen?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-diepenveen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Diepenveen vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk jij zonder problemen een professionele aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Diepenveen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Deventer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Diepenveen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 7415, 7430, 7431).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!