Zonnepanelen De Ronde Venen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in De Ronde Venen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website vind je accurate adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in De Ronde Venen!

zonnepanelen installateur 3641
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Ronde Venen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.derondevenen.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Ronde Venen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente De Ronde Venen zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Ronde Venen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Ronde Venen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5100), dan is het voordeel al €1071. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 800.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Ronde Venen liggen tussen om en nabij de €5400 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen wekt op ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in De Ronde Venen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120307€3475 – €4475€410
2296012€5025 – €5700€550
3351016€6025 – €6125€875
4415017€6500 – €6625€940
5459020€7100 – €7300€980
6508022€7575 – €7925€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck De Ronde Venen zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Ronde Venen bedraagt 3340 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in De Ronde Venen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-ronde-venen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in De Ronde Venen vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een goede installateur in jouw omgeving. Tal van aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. Het type dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in De Ronde Venen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Ronde Venen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in De Ronde Venen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 3640, 3641, 3642, 3643).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente