Zonnepanelen de Hoef kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in de Hoef? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je accurate gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in de Hoef!

zonnepanelen installateur 1426
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1426
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen de Hoef juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.derondevenen.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente De Ronde Venen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente De Ronde Venen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in de Hoef
Op krediet zonnepanelen bestellen? In de Hoef kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 800.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in de Hoef variëren tussen de €4300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (vergoeding juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in de Hoef kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3650 – €4250€390
2288011€5300 – €5725€575
3341014€5925 – €6025€750
4399018€6425 – €6750€900
5435020€7000 – €7225€1020
6500023€7675 – €8200€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck de Hoef achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in de Hoef is 3340 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in de Hoef?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-hoef

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in de Hoef vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in de Hoef.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificering (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Ronde Venen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in de Hoef op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 1426).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!