Zonnepanelen Vinkeveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Vinkeveen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Middels de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze vergelijker vind jij actuele informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Vinkeveen!

zonnepanelen installateur 3645
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3645
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vinkeveen juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.derondevenen.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Ronde Venen. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente De Ronde Venen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Vinkeveen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Vinkeveen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5900), dan profiteer je al van een korting van €1239. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Grofweg 500.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vinkeveen zitten vaak tussen de €5200 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €609,75 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Vinkeveen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3700 – €4275€410
2297011€5000 – €5725€675
3339014€6050 – €6250€775
4420017€6350 – €6825€890
5433020€6900 – €7125€960
6510021€7500 – €8175€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Vinkeveen ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vinkeveen is 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Vinkeveen?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vinkeveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Vinkeveen vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende vakman in jouw streek. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan actueel zonnepanelen advies in Vinkeveen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Ronde Venen.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vinkeveen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3645).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!