Zonnepanelen Abcoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Abcoude? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Geholpen door het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze pagina check jij accurate details aangaande zonnepanelen kopen in Abcoude!

zonnepanelen installateur 1391
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1391
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Abcoude juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.derondevenen.nl check je wat de regels zijn in de gemeente De Ronde Venen. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente De Ronde Venen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Abcoude
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Abcoude kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5150), dan profiteer je al van een korting van €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 800.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Abcoude zitten vaak tussen de €4100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Abcoude bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3550 – €4325€430
2292013€5075 – €5725€575
3340014€6025 – €6125€750
4396018€6375 – €6850€880
5430020€7050 – €7275€960
6505021€7625 – €8000€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Abcoude bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Abcoude bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Abcoude?

Voor de installatie van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-abcoude

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Abcoude vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt tref je zonder problemen een goede vakman in jouw streek. Sommige adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Abcoude.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Ronde Venen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Abcoude op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1390, 1391).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!