Zonnepanelen Mijdrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Mijdrecht? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze pagina check jij actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Mijdrecht!

zonnepanelen installateur 3641
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mijdrecht mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.derondevenen.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente De Ronde Venen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente De Ronde Venen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Mijdrecht
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Mijdrecht zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 800.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mijdrecht fluctueren tussen de €5300 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen genereert zo’n 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Oxxio betaal je hiervoor wel €607,5 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Mijdrecht kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118406€3500 – €4325€440
2305011€5200 – €5725€525
3337015€6000 – €6225€700
4416018€6425 – €6700€900
5434020€6900 – €7225€1000
6510021€7425 – €7975€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Mijdrecht achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mijdrecht bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Mijdrecht?

Puur voor PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mijdrecht

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mijdrecht vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een deskundige leverancier in je postcoderoos. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Mijdrecht.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Ronde Venen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Mijdrecht op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 3640, 3641, 3642, 3643).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!