Zonnepanelen Amstelhoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Amstelhoek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze website tref je uitgebreide aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Amstelhoek!

zonnepanelen installateur 1427
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1427
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Amstelhoek juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.derondevenen.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente De Ronde Venen. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente De Ronde Venen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Amstelhoek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Amstelhoek zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan pak je al €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Amstelhoek fluctueren tussen de €4600 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en Powerpeers betaal je al snel €679,5 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Amstelhoek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3500 – €4325€380
2307013€5075 – €5650€650
3350014€5925 – €6175€775
4382018€6300 – €6675€940
5461020€6975 – €7175€1000
6493022€7450 – €8125€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Amstelhoek vind je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amstelhoek bedraagt 3340 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Amstelhoek?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-amstelhoek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Amstelhoek vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan heb je zonder problemen een goede expert in je postcodegebied. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer expliciet het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Amstelhoek.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Ronde Venen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Amstelhoek op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1427).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!