Zonnepanelen Baambrugge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Baambrugge? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze tool ontdek jij veelzijdige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Baambrugge!

zonnepanelen installateur 1396
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1396
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baambrugge juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.derondevenen.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Ronde Venen. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente De Ronde Venen zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Baambrugge
Direct zonnepanelen bestellen? In Baambrugge kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan is het voordeel al €1097,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 750.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Baambrugge schommelen tussen de €4000 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op grofweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €663,75 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Baambrugge is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3400 – €4350€380
2296013€5275 – €5850€625
3345014€6100 – €6250€875
4385018€6525 – €6775€940
5464019€7050 – €7150€980
6517021€7625 – €8125€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Baambrugge check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baambrugge is 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Baambrugge?

Bij het installeren van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baambrugge

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Baambrugge vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een uitmuntende aanbieder in de buurt. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Baambrugge.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Ronde Venen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baambrugge op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1396).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!