Zonnepanelen Waverveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Waverveen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze vergelijker check je samengestelde gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Waverveen!

zonnepanelen installateur 3646
 • Een lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3646
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waverveen juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.derondevenen.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente De Ronde Venen. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente De Ronde Venen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Waverveen
Direct zonnepanelen bestellen? In Waverveen bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4600), dan pak je al €966. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Om en nabij een half miljoen consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Waverveen schommelen tussen de €4800 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €612 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Waverveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3700 – €4500€400
2289012€5175 – €5600€625
3333014€5925 – €6050€850
4420018€6475 – €6600€910
5432020€6900 – €7125€1000
6513021€7500 – €7900€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Waverveen bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waverveen is 3340 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Waverveen?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waverveen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Waverveen vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een erkende expert in jouw omgeving. Verschillende installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Waverveen.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Daardoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Ronde Venen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Waverveen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 3646).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!