Zonnepanelen Wormer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Wormer? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Gezien dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze website lees je samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wormer!

zonnepanelen installateur 1531
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1531
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wormer april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.wormerland.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Wormerland. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er ook een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Wormerland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Wormer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wormer zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan loopt dit al op tot €1034,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 550.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wormer fluctueren tussen de €5100 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €663,75 (tarieven april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wormer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3425 – €4325€440
2298012€5000 – €5850€500
3346014€5975 – €6100€800
4412016€6300 – €6750€910
5469020€7075 – €7175€980
6513023€7525 – €8025€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Wormer tref jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wormer bedraagt 2960 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wormer?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wormer

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wormer vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vind jij zonder problemen een uitmuntende aanbieder in je postcoderoos. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het soort huis. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Wormer.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Wormerland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wormer op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (Wormer, Wijdewormer, Jisp)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 1530, 1531).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!